ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана19/09/2019

НАСTАВЉЕНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА

 

БАЊАЛУКА, 19. СЕПTЕМБРА /СРНА/ - Редовна сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је данас у Бањалуци разматрањем Приједлога закона о допуни Закона о правосудном испиту у Републици Српској.

 

Овим приједлогом закона лица са инвалидитетом ослобађају се плаћања накнаде за полагање правосудног испита.

На дневном реду су и Приједлог закона о измјени Закона о насљеђивању, Приједлог закона о измјенама Закона о привредним друштвима и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању.

Народна скупштина је у протекла два данас за новог министра трговине и туризма Српске изабрала Сузану Гашић, посланици су размотрили Приједлог закона о допуни Закона о полицији и унутрашњим пословима по хитном поступку, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о нотарима по хитном поступку, Приједлог закона о личном имену и Приједлог закона о ликвидационом поступку.

Након што је јуче привремено прекинута редовна сједница, посланици су на посебној сједници већином гласова смијенили досадашњег потпредсједника Народне скупштине из реда бошњачког народа Сенада Братића. /наставиће се/бој/бон/мђ


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: