ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика19/09/2019

У СУБОТУ ПОСЛАТИ ПОРУКЕ МИРА КОЈЕ ЋЕ ВОДИТИ КА СТАБИЛИЗАЦИЈИ

 

САРАЈЕВО, 19. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић рекао је да од предсједника Србије Александра Вучића, након што у суботу одржи састанак у Београду са лидерима парламентарних странака из Републике Српске, очекује поруке које ће водити ка даљој стабилизацији укупних односа између БиХ и Србије, као и стабилизацији односа у региону.

 

Звиздић је истакао да очекује поруке мира и међусобне сарадње на бази узајамног поштовања.

"Добродошла је свака регионална иницијатива и сваки разговор чији је јачање мира, стабилности, међусобног повјерења, јачање унапређења процеса помирења, економске, политичке, друштвене и културне сарадње, али на бази реципротитета", изјавио је Звиздић новинарима у Сарајеву.

Одговарајући на питање да ли ће СДА разговарати са СНСД-ом о враћању надлежности које су пренесене са Републике Српске на БиХ, Звиздић је рекао да је на овој конференцији за медије у својству предсједавајућег Савјета министара /у техничко мандату/, а да ће одговор на то питање, неко из СДА или он, дати у просторијама странке.

Звиздић је најавио да би идуће седмице требало да буде одржан шири састанак о мигрантској кризи који не би укључивао само чланове Савјета министара, него и директоре надлежних институција, дирекција и агенција како би се у потпуности посветили питању миграната са различитих аспеката.

"У овом тренутку у БиХ, према информацијама надлежних служби, има око 4 000 миграната", саопштио је Звиздић и додао да се очекује да ће са доласком зиме бити смањен улазак миграната у БиХ.