ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима20/09/2019

МАГЛА МЈЕСТИМИЧНО СМАЊУЈЕ ВИДЉИВОСТ

 

БАЊАЛУКА, 20. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У Републици Српској коловози су јутрос претежно суви, понегдје влажни и клизави, а у вишим предјелима, у котлинама и уз ријеке магла мјестимично смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

На дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница у току је реконструкција коловоза, због чега се саобраћај одвија једном траком.

Због изградње мале-хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници једном траком наизмјенично саобраћа се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Tрново.

У току је санација коловоза на дионици магистралног пута од Приједорске петље до Клашница, због чега се од 7.00 до 18.00 часова саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14" у општини Брод у току је деминирање терена због чега долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због изградње мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Режим саобраћаја је измијењен и постављена је привремена сигнализација на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта која су ангажована на изградњи ауто-пута Коридор "Пет це" кроз Републику Српску.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине, на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанска петља, због чега је измијењен режим саобраћања.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због радова на ауто-путу А-1, саобраћај је на дионици Сарајево сјевер-Лепеница, на локалитетима Бан Брдо и Tрешевине, преусмјерен из возне у претицајну траку, док се на дионици Подлугови-Сарајево сјевер, саобраћа двосмјерно у дужини три километра.

На магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук два у ноћним часовима саобраћај се обуставља од 00.30 до 4.30 часова.

Tоком дана на овом локалитету саобраћа се наизмјенично, једном траком, а због повремено појачане фреквенције возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

На граничном прелазу Брчко-Гуња саобраћај је обустављен за теретна возила и аутобусе.