ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика20/09/2019

СА САБОРА ЋЕ БИТИ УПУЋЕНЕ ЈАКЕ ПОЛИТИЧКЕ ПОРУКЕ

 

БАЊАЛУКА, 20. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Партија демократског прогреса /ПДП/ ће са страначког Сабора 28. септембра у Бањалуци упутити поруке уобличене у политичкој декларацији за период 2019-2039. године, као снажан одговор на политичке процесе у БиХ, најавио је данас генерални секретар ПДП-а Милко Грмуша.

 

Он је рекао новинарима у Бањалуци да ће на Сабору бити потврђена политика ПДП-а чији је циљ јака Република Српска, политички еманципована и уређена у складу са најбољом европском праксом.

Грумша је нагласио да је став ПДП-а да БиХ има смисла само онако како је Уставом дефинисана.

"Наша порука политичком Сарајеву и другим партнерима у БиХ је - што нас више поштујете, више ћемо вас поштовати", истакао је Грмуша.

Он је напоменуо да се процеси интеграција унутар БиХ не могу одвијати, а да нема паралелних процеса у региону јер ништа није могуће урадити без координације са другим земљама.

Грмуша је рекао да су сви приједлози градских и општинскох одбора ПДП-а једногласни у подршци предсједнику странке Браниславу Бореновићу.

Када је ријеч о сутрашњем састанку лидера политичких партија са предсједником Србије Александром Вучићем, Грмуша је истакао да нема ништа лоше у таквим разговорима, наводећи да ПДП има интензивну комуникацију и сарадњу са Вучићем и Српском напредном странком и усаглашене политике по многим питањима.