ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија20/09/2019

ОБЕЗБИЈЕДИТИ КВАЛИТЕТНО СНАБДИЈЕВАЊЕ ПОТРОШАЧА СТРУЈОМ

 

НОВИ ГРАД, 20. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Директор предузећа "Електрокрајина" Драган Чавић и начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача разговарали су данас о улагањима у електромрежу и побољшању квалитета испоруке електричне енергије купцима на подручју ове општине.

 

Чавић је, након састанка, рекао новинарима да је "Електрокрајина" отпочела инвестициони циклус активиран кредитом Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/.

"Желимо овдје да ријешимо горуће проблеме средњенапонских водова којим се напајају дијелови општине Нови Град. У току су радови на средњенапонским водовима према Сводни и Добрљину, а врло брзо, чим се ријеше имовинско-правни односи, биће отклоњен проблем Подгрмеча изградњом новог далековода", рекао је Чавић.

Он је истакао да ће активности бити настављене и идуће године и да ће се радити и на дијеловима нисконапонске мреже гдје се показују највећи проблеми.

"Разговарали смо о будућим улагањима, да учинимо све да се у општини Нови Град и свим општинама Крајине побољша квалитет испоруке електричне енергије и инфраструктуре", навео је Чавић.

Дрљача је рекао да је ова локална заједница карактеристична по томе што двије трећине становништва живи у сеоском подручју.

"Важно је да имају квалитетну испоруку електричне енергије. Значајно је да ће изградњом далековода Рога-Рудице бити омогућено квалитетно рјешење за проблеме потрошача изражених посебно зими", рекао је Дрљача.

Чавић је прије састанка са начелником општине посјетио "Електродистрибуцију" Нови Град.