ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/09/2019

НАПИСАНА ПРЕСУДА ЗА ПОКУШАЈ ТЕРОРИЗМА

 

ПОДГОРИЦА, 20. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Судија подгоричког Вишег суда Сузана Могуша написала је пресуду у предмету који се односи на покушај тероризма на дан парламентарних избора 2016. године.

 

На сајту Вишег суда објављено је да је пресуда написана, а овјерени препис пресуде отпремљен странкама.

Против ове пресуде странке и браниоци могу изјавити жалбу у року од 15 дана од дана пријема преписа пресуде Апелационом суду Црне Горе.

Функционери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић у овом предмету осуђени су неправоснажно на по пет година затвора, док је возач тог политичког савеза Михаило Чађеновић осуђен на годину и шест мјесеци.

Одлуком Вишег суда у Подгорици највећа казна за покушај тероризма на дан парламентарних избора 2016. године изречена је руским држављанима Едуарду Шишмакову и Владимиру Попову у трајању од 15, односно 12 година затвора.

Они су у одсуству осуђени за кривична дјела стварање криминалне организације и тероризам у покушају.

Некадашњи командант Жандармерије Србије Братислав Дикић осуђен је за кривична дјела тероризам у покушају путем помагања и стварање криминалне организације, на осам година, а Немања Ристић и Предраг Богићевић за иста кривична дјела осуђени су на по седам година.

Бранки Милић изречена је казна од три године, Драгану Максићу од годину и девет мјесеци, а Србољубу Ђорђевићу и Милану Душићу од по годину и шест мјесеци.

Кристина Христић осуђена је на условну казну од 12 мјесеци.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: