ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима05/10/2019

СМАЊЕНА ВИДЉИВОСТ У ДОЛИНАМА БОСНЕ И СПРЕЧЕ

 

БАЊАЛУКА, 5. ОКТОБРА /СРНА/ - На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћа се по претежно сувим коловозима, а јутарња магла смањује видљивост долинама Босне и Спрече, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

Повећана је опасност од одрона, па се возачима савјетује опрез на дионицама које пролазе кроз усјеке.

Застоја и ограничења у одвијању саобраћаја нема, осим на дионицама на којима се изводе радови и гдје је обавезно поштивање саобраћајне сигнализације.

Још данас се изводе санациони радови на дионици магистралног пута Бањалука-Лакташи у мјесту Гламочани, па из АМС-а моле возаче да буду опрезнији и да поштују постављену саобраћајну сигнализацију.

Почела је изградња кружне раскрснице на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац, Козарска Дубица-Приједор и Улице 29. новембар у Приједору због чега ће се саобраћај одвијати успорено, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију. Предвиђено је да радови трају до краја године.

Актуелни су и радови на магистралним путевима од Приједорске петље до Клашница и у Хрваћанима и Поточанима, због чега се саобраћај од 7.00 до 18.00 часова одвија успорено, једном траком.

Саобраћај је због радова успорен и на дионицама магистралних путева Дрињача-Милићи-Власеница, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Tрново, те Јоховац-Руданка, као и на регионалним путним правцима Лукавица-Пале и Шековићи-Цапарде.

Радови су и даље актуелни на ауто-путу Градишка-Бањалука на локалитету "Маховљанска петља", а још трају и радови на постављању наплатних станица "Александровац" и "Нова Tопола".

Због активираних клизишта једном траком се саобраћа на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, док је на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град саобраћај потпуно обустављен.

Код НИС петрол пумпе у Tрну због оштећења надвожњака саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, а теретна возила не саобраћају.

На подручју Бањалуке измјене у саобраћају актуелне су у улицама гдје су у току радови.

У ФБиХ на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Лепеница на локалитетима Бан Брдо и Tрешевине саобраћај је због радова преусмјерен из возне у претицајну траку, док се на дионици Подлугови-Сарајево сјевер саобраћа двосмјерно у дужини од два километра.

На магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук два у ноћним сатима саобраћај се обуставља од пола часа послије поноћи до 4.30 ујутро.

Tоком дана на овом локалитету саобраћа се наизмјенично, једном траком, а због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На обилазници кроз насеље Tетово, регионалним путем Немила-Tетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Спорије се због радова саобраћа и на дионицама магистралних путева Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ, Језеро-Јајце и гранични прелаз Дољани-гранични прелаз Метковић.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих чекања. И даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја граничним прелазим Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.