ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика05/10/2019

СТОПИРАНА КОАЛИЦИОНА САРАДЊА

 

БАЊАЛУКА, 5. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједништво Демократског народног савеза /ДНС/ одлучило је данас да заустави даље дјеловање у оквиру споразума са коалиционим партнерима.

 

Из ове странке наводе да су се одлучили на овај корак "разочарани односом према ДНС-у, како на републичком тако и на локалном нивоу, непрестаним и учесталим смјенама, неповјерењем, сумњичењем кадрова ДНС-а, ниподаштавањем резултата рада и онемогућавањем дјеловања у пуном капацитету".

"Посљедња дешавања у вези са смјеном ДНС-ових кадрова, који су коректно радили свој посао, још један је доказ односа према ДНС-у, а оно што највише вријеђа је чињеница да долази од чланова коалиције", наводи се у саопштењу.

Из ове странке истичу да их до даљег више не обавезује политичко дјеловање и усаглашавање ставова у оквиру коалиције.

"Своје одлуке самостално ћемо доносити и политички дјеловати искључиво у интересу грађана", поручили су из ДНС-а.

Из ове странке наводе да ће предсједник ДНС-а Марко Павић преузети активности на оганизацији састанка са представницима СНСД-а, водеће партије коалиције, с циљем разматрања новонастале ситуације и међусобних односа, након чега ће органи ДНС-а донијети коначну одлуку о свом политичком дјеловању.

У саопштењу се додаје да је ДНС "доказао да је свих ових година најпоузданији партнер коалиције", те подсјећа да су се Споразумом о начину и критеријумима заједничког дјеловања коалиционих партнера у мандатном периоду од 2018. до 2022. године обавезали да ће проводити политику у интересу грађана и Републике Српске, фокусирајући своје дјеловање на побољшање економско-социјалног стања у Српској.