ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика05/10/2019

КОВАЧЕВИЋ: ЛОША И НЕПРОМИШЉЕНА ОДЛУКА ДНС-а

 

БАЊАЛУКА, 5. ОКТОБРА /СРНА/ - СНСД сматра да је одлука ДНС-а да заустави даље дјеловање у оквиру споразуима са коалиционим партнерима лоша, непромишљена и неодговорна, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

 

"Ми сматрамо да је то једна лоша, непромишљена и неодговорна одлука. Ипак, ми смо увијек за разговоре и никада није био проблем да разговарамо са било којим од наших коалиционих партнера. У протеклих 20 година то никада није представљало проблем", рекао је Ковачевић за АTВ.

Он је истакао да мора да подсјети јавност, али и људе у ДНС-у, да су, када је у питању републички нивом, све одлуке о томе како ће која странка бити заступљена, доношене управо на основу разговора, прво појединачних разговора СНСД-а и ДНС-а, а затим и на нивоу комплетне владајуће коалиције.

Ковачевић је навео да је, када је у питању локални ниво, све вријеме док је СДС био власт у Добоју, ДНС био њихов главни коалициони партнер.

"Нама се то исто није свиђало, али нисмо доносили било какве одлуке о замрзавању коалиционих односа на свим нивоима. Ми смо увијек држали до својих коалиционих партнера и то је главни разлог што је ова коалиција трајала оволико, колико је трајала, а они /ДНС/ ће сами да донесу одлуку да ли ће још трајати", закључио је Ковачевић.

Предсједништво ДНС-а одлучило је данас да заустави даље дјеловање у оквиру споразума са коалиционим партнерима.