ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима06/10/2019

НЕСМЕТАНО ОДВИЈАЊЕ САОБРАЋАЈА, ОПРЕЗ ЗБОГ МАГЛЕ И ОДРОНА

 

БАЊАЛУКА, 6. ОКТОБРА /СРНА/ - Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија несметано, али ће у току дана на појединим путним правцима долазити до обуставе због радова и одржавања бициклистичке трке, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

Јутарња магла смањује видљивост на дионицама у котлинама, поред ријека, у вишим планинским предјелима и преко превоја.

Возачима се савјетује да буду опрезни при вожњи, посебно на дионицама које пролазе кроз усјеке, гдје постоји могућност одрона.

На магистралном путу Цазин-Велика Кладуша /раскрсница Мала Лиса/ у ФБиХ до вечерас до 20.00 часова обустављен је саобраћај због редовног одржавања. За вријеме обуставе возила ће бити преусмјерена на алтернативне правце.

Алтернативни правац за теретна возила за правац Велика Кладуша-Цазин је пут Велика Кладуша-Врнограч-Коњодор-Цазин и супротно, а за путни правац Велика Кладуша-Бихаћ је Велика Кладуша-Ћоралићи-Раштела-Бихаћ и супротно.

За путничка возила алтернативни правац је Велика Кладуша-Ћоралићи-Бегове-Кафане- Мутник /локални пут/-Слатина /локални пут/-Цазин.

Због међународне бициклистичке трке данас ће 12.00 до 16.00 часова бити обустављен саобраћај на регионалном путу Жепче-Завидовићи. Возила ће за вријеме обуставе бити преусмјерена на алтернативне правце.

У Републици Српској радови се изводе на путевима на подручју Приједора гдје је у току изградња кружног тока на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац, Козарска Дубица-Приједор и Улице 29. новембар у Приједору, затим на магистралним путевима Дрињача-Милићи-Власеница, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Tрново и Јоховац-Руданка, те на регионалним путним правцима Лукавица-Пале и Шековићи-Цапарде.

Радови су и даље актуелни на ауто-путу Градишка-Бањалука на локалитету "Маховљанска петља", а још трају и радови на постављању наплатних станица "Александровац" и "Нова Tопола".

Због активираних клизишта једном траком се саобраћа на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, док је на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град саобраћај потпуно обустављен.

Код НИС петрол пумпе у Tрну због оштећења надвожњака саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, а теретна возила не саобраћају.

На подручју Бањалуке измјене у саобраћају актуелне су у улицама гдје су у току радови.


У ФБиХ на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Лепеница на локалитетима Бан Брдо и Tрешевине саобраћај је због радова преусмјерен из возне у претицајну траку, док се на дионици Подлугови-Сарајево сјевер саобраћа двосмјерно у дужини од два километра.

На магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук два у ноћним сатима саобраћај се обуставља од пола часа послије поноћи до 4.30 ујутро.

Tоком дана на овом локалитету саобраћа се наизмјенично, једном траком, а због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На обилазници кроз насеље Tетово, регионалним путем Немила-Tетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Спорије се због радова саобраћа и на дионицама магистралних путева Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ и Језеро-Јајце, док је саобраћај обустављен на регионалном путу Подлугови-Љешево, а алтернативни правац је дионица ауто-пута Подлугови-Високо и регионални пут Подлугови-Бреза-Прхиње-Грачаница-Високо.

Када је ријеч о граничим прелазима, нема дужих задржавања при преласку границе.
За теретна возила и аутобусе и даље је забрањен јутрос на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Из АМС савјетују возаче да поштују саобраћајне прописе и саобраћајну сигнализацију, која је привремено постављена на мјестима гдје су у току санациони радови.