ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура07/10/2019

СТУДЕНТСКА ПОЗОРИШНА ТРУПА ИГРАЛА ЗА БРУЦОШЕ И МАЛУ ХЕЛЕНУ

 

ФОЧА, 7. ОКТОБРА /СРНА/ - Током позоришне представе добродошлице за бруцоше "Мамин син", коју је извела Студентска позоришна трупа у Градском позоришту Фоча, прикупљено је 300 КМ за лијечење Хелене Гавран.

 

Публику су чинили бруцоши Медицинског и Богословског факултета у Фочи, а гледали су представу "Мамин син", рађену према тексту и у режији студента и предсједника фочанске трупе Мирјане Радовић, која на комичан начин говори о актуелним проблемима друштва и нарушеним родбинским односима оличеним у породици Рикало.

Мирјана Радовић, која тумачи улогу Анђелије, након синоћне представе истакла је да је задовољна одзивом публике.

"Било је доста бруцоша и студената старијих година. Прикупљено је 300 КМ, што је сасвим довољно за финансије којима располажу студенти. Имали смо хуман мотив, испунили смо оно што смо планирали, а уједно су нам се јавили студенти који желе да се прикључе трупи", рекла је Радовићева.

Осим Радовићеве, у овом комаду играли су Дејан Радовић, Игор Крњић, Андријана Јовановић, Никола Стјепановић и Немања Митровић.

Студенти су представом поздравили бруцоше и помогли лијечење четворогодишње Хелене Гавран која болује од тумора на мозгу.

Хелена је стигла на клинику у Паризу, а лијечење ће коштати 546.000 евра.

У Фочи је организовано више хуманитарних акција за Хелену Гавран и Немању Старовића, непокретног младића, а на два одбојкашка меча мушког и женског тима "Маглића" у Премијер лиги БиХ за њих двоје протеклог викенда прикупљено је 1.200 КМ.