ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво08/10/2019

РУНИЋ: ВИШЕЧЛАНИМ ПОРОДИЦАМА ПО 500 КМ ИЗ ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА

 

ДРВАР, 8. ОКТОБРА /СРНА/ - Општина Дрвар исплатиће поводом седмице дјетета по 500 КМ једнократне новчане помоћи породицама са троје или више дјеце из средстава добијених од Владе Србије, рекла је Срни начелник општине Дрвар Душица Рунић.

 

Рунићева је навела да на подручју општине Дрвар има око 60 вишечланих породица.

"Вишечлане породице су нажалост данас ријеткост. Нама је жеља да таквих породица има што више, зато ће општина исплатити једнократне новчане помоћи породицама са троје или више дјеце" каже Рунићева.

Она је истакла да је, као и у БиХ, и у Дрвару демографска структура лоша.

"Без обзира на висину примања, вишечланим породицама је свака додатна помоћ добро дошла. Породица је стуб друштва и треба је јачати и подржавати на све начине", рекла је Рунићева.

Према њеним ријечима, општина Дрвар због тешке ситуације тренутно није у могућности да из буџета издвоји средства за ове намјене.

"Наша идеја је подржана. Надамо се да ћемо и у будућности пронаћи начине да бар једнократно помогнемо вишечланим породицама", рекла је Рунићева, наводећи да ће помоћ бити исплаћена новчаним средствима које је општина Дрвар добила од Владе Србије.

Рунићева је изразила велику захвалност предсједнику Србије Александру Вучићу за помоћ општини Дрвар.

"Ми захваљујемо Србији и Српској за помоћ коју нам пружају и разумијевање за позицију у којој се Дрвар налази као повратничка општина у Федерацији са највећим бројем српског становништва. Без помоћи Србије и Српске не бисмо могли да опстанемо на нашим огњиштима, а све ово нам даје наду у боље сутра, сигурност и вјетар у леђа да се боримо", навела је Рунићева.

Општина Дрвар сада има 7.500 становника, а прије протеклог рата било их је више од 17.000.

У Дјечијем вртићу "Мајка храброст" борави 58 малишана, а у први разред основне школе у Дрвару уписано је 37 првачића.