ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво08/10/2019

"ДАНИ СРБИЈЕ У СРПСКОЈ" ПОЧИЊУ 10. ОКТОБРА

 

БАЊАЛУКА, 8. ОКТОБРА /СРНА/ - Манифестација "Дани Србије у Српској" биће одржана од 10. до 24. октобра, а свечано ће бити отворена у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци представом "Ко то тамо пева" у извођењу глумаца Народног позоришта из Београда.

 

Програм "Дани Србије у Српској" биће настављен 11. октобра концертом Квартета Београдске филхармоније у Дому културе у Братунцу, док је дан касније предвиђен наступ Ансамбла народних игара и песама Косова и Метоније "Венац", који ће наступити у Центру за културу и образовање у Добоју.

Ансамбл "Венац" наступиће 13. октобра у Дому културе у Козарској Дубици, а истог дана у Културном центру у Требињу биће одржан концерт Квартета Београдске филхармоније.

"Дани Србије у Српској" биће настављени 16. октобра концертом Србских православних појаца у Културном центру Требиње, а 18. октобра у Центру за културу Семберија у Бијељини.

Завршни чин манифестације биће у Музеју савремене умјетности Републике Српске у Бањалуци гдје ће 24. октобра бити отворена изложба Галерије Матице Српске - "Европски феномени".

Генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић изјавио је раније Срни да је манифестација "Дани Србије у Српској" наставак добре и плодоносне сарадње између Србије и Републике Српске у свим сегментима.

"Овог пута тема је култура и Србија ће се представити Српској са осам изразито вредних културних догађаја у неколико градова", истакао је Николић.

Организатори "Дана Србије у Српској" су Министарство културе и информисања Србије уз подршку Генералног конзулата Србије у Бањалуци.