ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво08/10/2019

СМЕЋЕ ОДВЕЗЕНО, ПРОБЛЕМ НЕСТАШИЦА ВОДЕ

 

БОСАНСКО ГРАХОВО, 8.ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Општинског вијећа Босанско Грахово Драган Прпа изјавио је да је одвезено смеће које је на градским улицама гомилано мјесец дана, али да се ова локална заједница и даље свакодневно суочава са проблемом несташице воде у поподневним часовима.

 

"Смеће на улицама Босанског Грахова мјесец дана се гомилало, страховали смо од заразних болести, али је проблем ријешен и смеће је одвезено", рекао је Прпа Срни и захвалио за писање о овом проблему.

Он је навео да становници Босанског Грахова и даље муку муче са несташицом воде.

"Свакодневна несташица воде у послијеподневним часовима је велики проблем. Ми смо једина општина у којој вода не иде низбрдо. Проблем са водоснабдијевањем имају сви који се напајају са изворишта `Гудаја`", каже Прпа.

Он је указао и на проблеме са мигрантима који свакодневно пролазе кроз Босанско Грахово - из Хрватске у БиХ улазе преко села Доњи Tишковац, а потом настављају пут ка Ливну.

"Мигранти се овдје не задржавају, али је велики проблем то што неки од њих проваљују у куће. У селу Доњи Tишковац у једну кућу су провалили седам пута", додао је Прпа.

Према његовим ријечима, Општинско вијеће има јасан став да не жели мигранте у Босанском Грахово.

"Наш став је да нећемо дати ниједан квадрат наше земље мигрантима. У овом ставу уједињени су Срби и Хрвати у Босанском Грахову. Ако то желе неки други људи да нам ураде и да мигранте смјесте у нашу општину, Срби и Хрвати мораће да напусте своје куће", каже Прпа.