ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура09/10/2019

НУШИЋЕВЕ "ПРИПОВЕТКЕ ЈЕДНОГ КАПЛАРА" ПРЕД БРАТУНАЧКОМ ПУБЛИКОМ

 

БРАТУНАЦ, 9. ОКТОБРА /СРНА/ - Глумци Народног позоришта из Београда Зоран и Нина Ћосић извели су у Братунцу представу "Приповетке једног каплара", по тексту Бранислава Нушића.

 

У биоскопској сали Дома културе они су синоћ дочарали Нушићево дјело које описује период српско-бугарског рата кроз приче о трагици малих, обичних људи.

Ова представа одиграна је у оквиру четвртих "Братуначких духовних вечери", манифестације током које се сваког мјесеца организује неколико културних и духовних садржаја.

"Осим ове представе, први пут ове године имали смо програм за најмлађе у оквиру те манифестације. У препуној биоскопској сали најмлађима се представио Бранко Коцкица", рекао је директор Дома културе Радован Петковић.

Он је најавио да ће 11. октобра, у оквиру Дана Србије у Републици Српској, у братуначком Дому културе наступити Гудачки оркестар Београдске филхармоније.

"Послије отварања манифестације у Бањалуци, Братунац ће бити прво мјесто у којем ће, у присуству представника Српске и Србије, наступити чланови Гудачког оркестра Београдске филхармоније", навео је Петковић.