ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија09/10/2019

У БЕОГРАДУ У СУБОТУ ОТВАРАЊЕ ПРОМОЦИЈЕ ЈАХОРИНСКЕ ГОНДОЛЕ

 

БЕОГРАД, 9. ОКТОБРА /СРНА/ - У Београду ће у суботу, 12. октобра, бити званично отворена једна од највећих промоција гондоле - новог туристичког садржаја на олимпијској планини Јахорини.

 

Организатори промоције су Олимпијски центар "Јахорина" и Представништво Републике Српске у Србији.

Промоција јахоринске гондоле "Партизан-Јавор" биће одржана у 12.00 часова у Kнез Михаиловој улици, испред Kултурног центра Београда, најављено је из Представништва Републике Српске.

Отварању ће присуствовати и новинарима се обратити директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Промоција јахоринске гондоле у Кнез Михаиловој заправо ће почети већ сутра и трајаће до понедјељка, 14. октобра, а у том периоду заинтересованима ће бити подијељене брошуре, на поклон ће добити бандане и једнодневне ваучере за скијање, a помоћу уређаја за виртуелну реалност и путем апликације моћи ће да осјете како се скија на Јахорини.

Током промоције биће организована и наградна игра, а најсрећнији ће освојити седам дана скијања на Јахорини.

Након Београда, промоција ће од 17. до 21. октобра бити одржана у Новом Саду на Тргу слободе.

"Олимпијски центар `Јахорина`, заједно са Представништвом Републике Српске у Србији, настојаће да грађанима Београда и Новог Сада дочара све оно што их од садржаја чека на Јахорини - туристичком бисеру Републике Српске", наведено је у саопштењу.

Гондола "Партизан-Јавор" прва је кабинска гондола на Јахорини, која има 36 кабина, од којих је једна ВИП.

У сваку кабину може се смјестити максимално 10 лица, док је капацитет гондоле 2.700 скијаша на сат, што ће додатно повећати брзину превоза гостију до врха планине.

Ово је један од значајнијих пројеката за Јахорину, јер ће, захваљујући гондоли, бити елиминисане гужве у зимској сезони, биће растерећена централна стаза на планини, а гондола ће радити и у екстремним условима - при великим вјетровима и магли.

Гондола, за чију је израду задужена италијанска компанија "Лајтнер", радиће и када друге инсталације не могу, што је био један од основних предуслова за њену изградњу и идеја водиља када је ова инвестиција планирана.

Представништво Републике Српске у Србији већ неколико година активно подржава Олимпијски центар "Јахорина" у промоцији туристичке понуде ове планине, како зими, тако и љети, као и на представљању пројеката који су реализовани и планирани у функцији обогаћивања туристичке понуде олимпијске Јахорине.