ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/10/2019

МЕКТИЋ: ПРИПАДНИЦИ "ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ" БИЋЕ ПРЕДАТИ ТУЖИЛАШТВУ И СУДУ

 

САРАЈЕВО, 9. ОКТОБРА /СРНА/ - Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић потврдио је Срни да ће ускоро из Сирије у БиХ бити депортовано девет бивших припадника "Исламске државе" који су се борили за ову терористичку организацију.

 

"Држављани БиХ биће из Сирије пребачени у БиХ и реализација тог пројекта је у току. Ријеч је о лицима за које је БиХ претходно расписала потјерницу и одређен им је притовор, тако да ће након њиховог прихвата бити предати Тужилаштву и Суду БиХ. Очекује се да ће са њима бити и дијете од три године без родитеља", истакао је Мектић.

Он је навео да је "све утврђено", али да не жели да говори о датуму њихове депортације.

У Агенцији за истраге и заштиту БиХ нису жељели потврдити ову информацију с циљем, како кажу, заштите процеса и полицијских службеника.

Према писању "Аваза", девет бивших припадника "Исламске државе", који су се борили за ову терористичку организацију, наредних дана биће депортовани из Сирије у БиХ.

За шесторицом њих расписана је црвена Интерполова потјерница.

Међу њима је и Хамза Лабиди, Сенад Касуповић, Јасмин Кесеровић, Емир Алишић, а незванично, требало би да буде испоручен и Армин Абдулах Чурт.