ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/10/2019

ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ СМРТИ ПОРОДИЦЕ ЂЕДОВАЦ

 

ДОБОЈ, 9. ОКТОБРА /СРНА/ - Основни суд у Добоју потврдио је оптужницу добојског Окружног јавног тужилаштва против лица из овог града чији су иницијали М.М. /54/ и Б.О. /60/, која се сматрају одговорним за саобраћајну несрећу из 2017, када су на пружном прелазу у Грабовици у судару са возом погинула четири члана породице Ђедовац, саопштено је из овог тужилаштва.

 

Оптужени М.М. терети се да је као одговорно лице у својству саобраћајног инспектора, којем је повјерен надзор над стањем и одржавањем саобраћајница и објеката на њима, несавјесним вршењем дужности изазвао опасност за живот људи, усљед чега су смртно страдала четири лица.

Оптужени Б.О. терети се да је непрописном изградњом објекта угрозио јавни саобраћај и тиме изазвао опасност за живот људи, усљед чега су смртно страдала четири лица.

Окружно јавно тужилаштво у Добоју спровело је детаљну истрагу поводом утврђивања узрока саобраћајне несреће која се догодила 12. марта 2017. године на пружном прелазу у добојском мјесту Грабовица. У судару теретног воза и путничког моторног возила погинула су четири члана породице Ђедовац.