ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/10/2019

ПОКЛОЊЕНЕ КЊИГЕ МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ "СТЕВАН СТОЈАНОВИЋ МОКРАЊАЦ"

 

БИЈЕЉИНА, 9. ОКТОБРА /СРНА/ - Поводом обиљежавања 9. октобра, Дана библиотекара Републике Српске, Народна библиотека "Филип Вишњић" у Бијељини поклонила је 300 књига овдашњој Музичкој школи "Стеван Стојановић Мокрањац" које су углавном донирали грађани у акцији прикупљања књига школским библиотекама која траје већ неколико година.

 

Директор Музичке школе "Стеван Стојановић Мокрањац" Младен Јефимић захвалио је на донираним књигама, истакавши да су књиге већ смјештене у полице и да ће се радити на даљој набавци књига како би се формирала школска библиотека.

Директор Народне библиотеке "Филип Вишњић" Јован Цвјетковић истакао је да су књиге поклоњене школи којој су, према њиховом мишљењу, тренутно најпотребније, напоменувши да је Библиотека и претходних година проводила сличне акције када су прикупљане искључиво књиге лектире за ученике основних школа.

Цвјетковић је овом приликом позвао све грађане који у својим кућним библиотекама имају, прије свега, стручну литературу, школску лектиру, али и друге књиге које им више не требају, да их поклоне Народној библиотеци "Филип Вишњић" која ће их прослиједити школским библиотекама.