ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/10/2019

КРИВОТВОРЕНИХ 100 ЕВРА ДОНИО У МЈЕЊАЧНИЦУ

 

Обавјештење корисницима: Поштовани, због непрецизности вијест понављамо у цијелости и молимо вас да користите кориговану верзију.

 

БИЈЕЉИНА, 9. ОКТОБРА /СРНА/ - Полицијска управа Бијељина доставила је Тужилаштву БиХ извјештај о кривичном дјелу кривотворење новца против лица чији су иницијали В.М. који је у мјењачници на подручју града ставио у оптицај новчаницу од 100 евра у намјери да му радник исплати противвриједност у КМ, иако је највјероватније знао да је новчаница кривотворена.

Оперативним радом на терену полицијски службеници идентификовали су лице које је то починило 2. октобра и против њега доставили извјештај надлежном тужилаштву, саопштено је из Полицијске управе Бијељине.

Из полиције скрећу пажњу свим грађанима, а нарoчито лицима која запримају новац /радницима на благајни, трговцима, конобарима/ да обрате пажњу приликом примања новчанице било ког апоена, да је добро прегледају, уколико имају "марк тест" да провјере новчаницу, а уколико посумњају у неисправност новчанице да је задрже и одмах обавијесте полицију.

Лица која пуштају у оптицај фалсификовани новац обично су појединци који настоје што брже да купе неку робу за кривотворену новчаницу, те најчеће по добијању кусура и робе исти вјешто бјеже, наведено је у саопштењу.

Најчешћа мјеста пуштања у оптицај фалсификованих новчаница су трговинске радње, пијаце, услужне радње и слично.

Полицијска управа Бијељина апеловала је да сви грађани обрате пажњу на запримања новчанице било ког апоена, те да у случају било какве сумње одмах обавијесте најближу полицијску станицу на број 122, а новчаницу провјере на најближем шалтеру банке.