ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија09/10/2019

ПРЕДСТАВЉЕНА НАЈСАВРЕМЕНИЈА РЈЕШЕЊА ЗА ПОСЛОВНЕ АПЛИКАЦИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 9. ОКТОБРА /СРНА/ - Најсавременија рјешења за пословне апликације представљена су данас на конференцији "Модерна ИТ инфраструктура", коју је компанија "Проинтер" организовала у Бањалуци у сарадњи са компанијама "Хјулет-Пекард ентерпрајз" /ХПЕ/ и "Ви-Ем роба" /VMware/, које су глобални лидери у информационим технологијама.

 

Конференција је организована како би омогућила домаћим ИТ стручњацима да добију савјете од свјетских стручњака, саопштено је из "Проинтера".

Јeдан од водећих стручњака компаније "Ви-Ем роба" Џим Нинан /Jim Neenan/ рекао је да су брзина и аутоматизација кључни за обезбјеђење модерне ИТ инфраструктуре када је ријеч о пословним апликацијама.

"Зато је посебно значајно представити техничке моделе који омогућавају виртуелно складиштење и виртуелно умрежавање података", рекао је он.

Стручњак из компаније ХПЕ Влахо Јемин, као и Томас Зајсел, који се учесницима конференције обратио видео-везом из Будимпеште, на практичан начин представили су ХПЕ-ову нову инфраструктуру која значајно побољшава вриједност и пословне резултате корисника.

Денис Станаревић из компаније ХПЕ објаснио је учесницима конференције шта заиста доноси дигитална трансформација кроз призму нових технологија.

Његова презентација ставила је у контекст дигиталне трансформације појмове као што су "клауд", вјештачка интелигенција, машинско учење и хибридна архитектура.

"Потпуни успјех дигиталне трансформације, уз технолошку, у значајној мјери зависи од знања и могућности трансформације људских ресурса" рекао је Станаревић.