ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/10/2019

УРУЧЕНЕ ЗАХВАЛНИЦЕ ИСТАКНУТИМ РАДНИЦИМА

 

ДОБОЈ, 9. ОКТОБРА /СРНА/ - Директор предузећа "Поште Српске" Миладин Радовић данас је у Добоју, поводом обиљежавања Свјетског дана поште, уручио захвалнице и чекове у износу од по 100 КМ за 42 радника из свих јединица поштанске мреже који су се у претходном периоду истакли у раду.

 

Радовић је рекао Срни да је ове године акценат стављен на раднике за које је навео да су и најзаслужнији за успјех и добро пословање "Пошта Српске".

"Увијек може боље и више и томе се тежи", изјавио је Радовић, најављујући да ће обим послова поштанских услуга бити осавремењен и проширен.

Он је похвалио домаћина данашње манифестације - Радну јединицу Добој, за коју је навео да је једна од бољих на нивоу Републике Српске.

У Добоју је у јуну отворен реконструисани објекат поште, који је страдао у поплавама 2014. године, а који је данас један од најмодернијих објеката поштанског система Српске.

У "Поштама Српске" запослено је око 2.500 радника.

Поштански систем Републике Српске дио је велике свјетске мреже јавних поштанских оператера и један од три јавна поштанска оператера у БиХ, који самостално, економски и технолошки независно, дјелују на цјелокупном подручју Републике Српске, обезбјеђујући корисницима доступност универзалних и других поштанских услуга.

Свјетски дан поште обиљежава се широм свијета 9. октобра - на дан оснивања Свјетске поштанске уније 1874. године у Берну.

Циљ Свјетског дана поште је истицање важности поштанског сектора у свакодневном животу људи и њиховом пословању, те допринос друштвеном и економском развоју земаља.