ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана09/10/2019

НАСTАВЉЕНА СЈЕДНИЦА НАКОН РЕДОВНЕ ПАУЗЕ

 

БАЊАЛУКА, 9. ОКТОБРА /СРНА/ - Сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је, након редовне паузе, посланичком расправом о извјештају о пословању Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ и фондова за 2018. годину са извјештајем независног спољног ревизора.

 

Директор ИРБ-а Снежана Вујнић навела је, образлажући извјештај у парламенту Српске, да су та банка и фондови којима управља у прошлој години остварили укупну нето добит од 20,8 милиона КМ.

Она је навела да су укупни пласмани Банке у 2018. години износили 152.023.096 КМ, од чега је на кредитној основи реализовано 133.874.816 КМ, док преосталих 18.148.280 КМ чине пласмани у хартије од вриједности.

Посланици ће у оквиру трећег дијела шесте редовне сједнице Народне скупштине разматрати извјештај Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске о раду за 2018. годину, те извјештај Гарантног фонда Републике Српске о пословању за 2018. годину.

Народна скупштина размотрила је данас више извјештаја Агенције за осигурање Републике Српске и Комисије за хартије од вриједности за прошлу годину.

Размотрен је и извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о спроведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета Републике Српске за 2018. годину, те овогодишњи ревизорски извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора. /наставиће се/бој/бон/мђ