ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика09/10/2019

БОРЕНОВИЋ: НЕ ТРЕБА СПРЕЧАВАТИ РАД ИНСТИТУЦИЈА НА НИВОУ БиХ

 

БАЊАЛУКА, 9. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић данас је на састанку са британским амбасадором у БиХ Метјуом Филдом изразио незадовољство због блокаде рада парламента БиХ, те истакао да не треба спречавати рад институција.

 

Бореновић је нагласио да је главни политички приоритет ове странке измјена Изборног закона БиХ, на начин да се омогуће фер и поштени избори, саопштено је из ове странке.

"Треба озбиљно уважити ставове из извјештаја ОЕБС-ове Канцеларије за демократске институције и људска права, којим су потврђене многе неправилности током изборног процеса и дато низ препорука за његово унапређење", додао је он.

Он је навео да извјештај указује и на пристрасан рад јавних РТВ сервиса и да ће окосница политичког дјеловања ПДП-а бити и њихово враћање у оквире професионалних стандарда, кроз приједлог појачаног парламентарног надзора.

Састанку су присуствовали члан Главног одбора ПДП-а Јелена Тривић и вођа БиХ тима при британском Министарству иностраних послова Данијел Фајлер.