ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија10/10/2019

У ТОКУ ИЗГРАДЊА САВРЕМЕНОГ ЦЕНТРА ЗА СТАРА ЛИЦА

 

СРЕБРЕНИЦА, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - Међународни форум солидарности "Емаус", у сарадњи са холандском партнерском организацијом, почео је изградњу центра за стара лица у Поточарима код Сребренице који ће бити у рангу најсавременијих установа овог типа у Европи, а пројекат ће коштати више милиона КМ, рекао је помоћник директора за развој у овом удружењу Елмедин Шкребо.

 

Према његовим ријечима, изградња је почела прије два мјесеца, радови теку предвиђеном динамиком, а прикупљање средстава за завршетак центра трајаће око двије године.

"Ријеч је о значајном пројекту за ово подручје који је веома скуп, јер је замисао да се примијене примјери добре праксе и центар изгради по узору на сличне у Холандији и још неким развијеним европским земљама", рекао је новинарима Шкребо.

Он каже да је пројекат осмишљен према европским стандардима у овој области и да ће центар бити спој модерног и функционалног.

На локацији површине шест дунума, коју је "Емаус" купио, прошле године је изграђена амбуланта и отворена је прије три мјесеца, а поред ње је почела градња центра за стара лица.

Градиће се три већа објекта за боравак старих лица са посебним дијелом прилагођеним за особе са инвалидитетом.

Предвиђено је да у оквиру центра буде креативни центар и други неопходни садржаји за боравак и активности старих лица, као и апартмани и осам кућа у којима ће боравити по четири корисника.