ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/10/2019

ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОЉОПРИВРЕДНОГ ФАКУЛТЕТА

 

БАЊАЛУКА, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - У Бањалуци је данас, полагањем цвијећа испред бисте првог декана Пољопривредног факултета Петра Дурмана и свечаним уручењем диплома за 94 инжењера и шест мастера пољопривреде, обиљежен Дан Пољопривредног факултета бањалучког Универзитета.

 

Декан Пољопривредног факултета Универзитета у Бањалуци Златан Ковачевић рекао је новинарима прије свечаног уручења диплома да је пољопривреда окосница развоја Републике Српске, те да са стотину дипломираних студената које данас промовишу Српска има довољан број инжењера пољопривреде.

Према његовим ријечима, инжењери пољопривреде могу наћи запослење у школама, апотекама, министарствима или остати да раде на факултету.

"Наш факултет има развијену међународну сарадњу и размјену студената. Факултет стално напредује, број студента јесте мањи, али је такав тренд и у окружењу", додао је Ковачевић.

Он је навео да је факултет ове године остварио задовољавајући упис студената - 64 на првом циклусу, те да очекује да се до краја октобра педесетак студенета упише на други циклус.

"Од ове академске године имамо и експериментално-едукативни центар на 50 хектара земљишта које факултет обрађује, а које смо добили од ресорног министарства под концесију. Од ове године водимо као први факултет на Универзитету координирајући програм 'Еразмус плус'", додао је Ковачевић.