ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/10/2019

РАЗГОВОРА НЕ МОЖЕ БИТИ ДОК ТРАЈЕ НАСИЉЕ ПРИШТИНЕ

 

БЕОГРАД, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију апеловала је након одлуке Приштине да забрани и рукометашима "Топличанина" из Прокупља улазак на Космет да међународна заједница има на уму да разговора не може бити док год Приштина манифестује насиље.

 

Канцеларија апелује да представници међународне заједнице који су, одмах по завршетку парламентарних избора на Косову и Метохији, почели да позивају на наставак дијалога Београда и Приштине, имају на уму да су баријере и забране за људе и робу у супротности са самим духом дијалога, и да разговора не може бити док год Приштина манифестује насиље.

У саопштењу се наводи да ће Србија учинити све да међународне спортске организације буду детаљно информисане о антицивилизацијском и антиспортском дјеловању Приштине.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију подсјећа да је Приштина, након што је онемогућила фудбалере "Црвене звезде" да играју утакмицу у Звечану, забранила и играчима Рукометног клуба "Топличанин" из Прокупља да се у Зубином Потоку састане са домаћином "Мокром Гором".

"Реч је о очигледној намери да се српски спорт потпуно прогна са Косова и Метохије, а српским клубовима и тимовима у покрајини да буду домаћини спортских манифестација", наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

У Зубином Потоку требало је да буде одигран, не ревијални меч, већ утакмица у оквиру редовног такмичења рукометне Супер Б лиге Србије, које је у прошлости без икаквих проблема организовано на подручју Косова и Метохије.

"Приштина по свему судећи намерава да изоловањем Срба на Косову и Метохији изврши притисак и на наш народ у покрајини и на Београд. На овај начин се, међутим, не може изнудити ни политичка кооперативност Срба на терену, као ни попустљивост Београда", наводи се у саопштењу.