ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/10/2019

МЕДВЈЕД КАПИТАЛАЦ ОДСТРИЈЕЉЕН НА РОМАНИЈИ

 

СОКОЛАЦ, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - Ловац Драго Кафадар из Витеза одстријелио је медвједа капиталца у комерцијалном лову у рејону брда Медник код Сокоца, рекли су Срни у Ловачком удружењу "Гласинац".

 

У овом удружењу наводе да је лов прије два дана организован у складу са Законом о ловству и календару лова Републике Српске, те у складу са планираним активностима на унапређењу ловства и развоју ловног туризма и укупне ловне понуде на овом подручју.

Из Удружења додају да је одстрелом капиталца спријечено даље наношење штете имањима локалног становништва од ове заштићене врсте дивљачи.

Ловци удружења "Гласинац" су, како кажу, недавно изградили високу чеку затвореног типа намијењену управо комерцијалном лову и праћењу дивљачи у рејону Медника, код соколачког села Крушевци.

У Удружењу наводе да су недавно добили средства од Владе Републике Српске, пријавом на јавне конкурсе, а која су уложили у унапређење ловишта и изградњу чека за осматрање дивљачи.

У Удружењу кажу да су комерцијалним уловом капиталног медвједа обезбијеђена средства за прихрану племените дивљачи у зимском периоду, али и других врста дивљачи на подручју Романије.

Ловачко удружење "Гласинац" постоји више од 40 година и има око 200 чланова.