ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика10/10/2019

СРПСКА ПОКАЗАЛА ДА ЈЕ ОПРЕДИЈЕЉЕНА ЗА РЕФОРМЕ И ЕВРОПСКИ ПУТ

 

БАЊАЛУКА, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је Влада усвајањем документа "Заједничке социо-економске реформе за период 2019-2022. година" послала поруку да је Српска опредијељена за реформе и европски пут и да жели да активно учествује у том процесу, да буде уважавана, те да се поштује механизам координације.

 

"Све се можемо договорити када нас пусте да се ми унутар БиХ договарамо. Никаква наметнута рјешења нити желимо, нити можемо проводити, већ желимо да активно учествујемо у креирању нових рјешења", рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да је Влада Српске радила на креирању поменутог документа и да се у њему налази све оно што је предвиђено мјерама у Програму економских реформи Републике Српске за период 2019-2021. година и што је наведено у експозеу који је представио приликом формирања Владе.

"Тај документ значи провођење наших дефинисаних политика", нагласио је Вишковић.

Он је додао да има информацију да је тај документ данас усвојила и Влада ФБиХ, наводећи да је Европској унији значајно да из БиХ буде упућена порука да су сви у БиХ опредијељени за реформе и да се налазе на европском путу.

Документ "Заједничке социо-економске реформе за период 2019-2022. година" припреман је у сарадњи са Делегацијом Европске уније у БиХ и Владом ФБиХ, те уз подршку британске Амбасаде у БиХ.

Документ представља наставак реформских процеса који су дефинисани у заједничкој Реформској агенди за период 2015-2018. година.

Политике Републике Српске које су дефинисане у документу "Заједничке социо-економске реформе за период 2019-2022. година" у потпуности су усаглашене са Програмом рада Владе за период 2019-2022. година, те Програмом економских реформи Републике Српске за период 2019-2021. године, а биће основа и за израду Програма економских реформи Републике Српске за период 2020-2022. година.