ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика10/10/2019

ШАРОВИЋ: УВРЕДЕ НА РАЧУН ПАТРИЈАРХА НИСУ ДИО ПОЛИТИКЕ СТРАНКЕ

 

САРАЈЕВО, 11. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић изјави је данас да ова странка у свом програму и политици има јасно одређење по питању Српске православне цркве и њених великодостојника и да се сваки члан ове странке тога треба придржавати.

 

На питање како коментарише увреде које су чланови ове странке Драган Мектић и Небојша Вукановић упутили на рачун Његове светости патријарха Иринеја, Шаровић је рекао новинарима у Сарајеву да се са таквим ставовима апсолутно не слаже.

Он је изјавио да за коментар Мектића није чуо, а да Вукановић није члан СДС-а.

"Вукановић има своју посебну политичку организацију, али јесте са нама у коалицији у Народној скупштини Републике Српске. Ипак, ја се са његовим ставовима по овом питању апсолутно не слажем. СДС има другачији став и однос према Српској православној цркви, њеним великодостојницама и патријарху Иринију", нагласио је Шаровић.

Он је поручио да не би могао стати иза таквих увреда и да то није дио политике СДС-а.

Вукановић је у тексту под насловом "Расколник и Јуда српски у мантији" изнио низ увреда на рачун патријарха Иринеја, док је Мектић данас на свом твитер налогу написао да је српски патријарх "нула".