ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика10/10/2019

ЧОВИЋ: У ПОНЕДЈЕЉАК ПОКРЕЋЕМО РАСПРАВУ О ИЗБОРНОМ ЗАКОНУ

 

ДРВАР, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић најавио је да ће Хрватски народни сабор /ХНС/ у понедјељак упутити допис којим ће покренути расправу о Изборном закону.

 

"Ићи ћемо са иницијативом ХНС-а према нашим партнерима с којима желимо размишљати о будућности БиХ, посебно Федерације БиХ /ФбиХ/. Већ у понедјељак с једним дописом ћемо покренути расправу о Изборном закону", изјавио је Човић новинарима у Дрвару након сједнице Предсједништва ХНС-а.

На питање новинара да ли би ХДЗ ушао у нови Савјет министара без СНСД-а, Човић је одговорио да не би.

Он је рекао да је на данашњој сједници Предсједништва ХНС-а постигнут договор о јединственом дјеловању ХНС-а када је ријеч о било каквим политичким аранжманима, без остављања простора за било какве подјеле.

"Али основа свега је да конкретним обиласцима издвајамо проблем по проблем те да са ентитетског и кантоналног нивоа помогнемо. Наравно да ћемо овај простор издвојити као подручје интереса Републике Хрватске из више разлога јер је и граница с те стране. Међутим, и ми морамо то урадити с нивоа кантоналне Владе, па онда са виших нивоа власти за људе који овдје живе да им олакшамо живот, да се не одлази с ових простора", истакао је Човић.

Он је нагласио да ће подржати изградњу ауто-пута код Модриче и Гаревца, те помоћи и подржати привреду становника тог подручја, а посебно Хрвата, преноси "Аваз".


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: