ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/10/2019

МИГРАЦИЈЕ И ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И ДАЉЕ НАЈВАЖНИЈЕ ТЕМЕ

 

САРАЈЕВО, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - Министар иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату Игор Црнадак рекао је Четвртом регионалном форуму Уније за Медитеран у Барселони да су питање миграција и борба против организованог криминала и даље најважније безбједносне теме у региону.

 

Црнадак је истакао значај ове уније, као јединог форума, осим УН, који доводи за исти сто представнике Медитерана, ЕУ, Израела и Палестине и који је дао велики допринос стабилности и развоју за 11 година постојања, саопштено је из Министарства иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату.

Након данашње презентације утицаја климатских промјена на Медитеран, Црнадак је нагласио да је очигледно да се питање глобалног загријавања потцјењује и да ће власти медитеранских земаља морати снажније да се ангажују на рјешавању тог проблема.

Он је упознао учеснике о намјери да БиХ буде домаћин једног од великих догађаја Уније за Медитеран 2020. године, о чему се већ воде разговори са генералним секретаром Уније Насером Камелом.

Црнадак је на овом форуму учествовао на позив копредсједавајућих - високог представника ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Федерике Могерини и министра иностраних послова и дијаспоре Јордана Ајмана Сафадија, као и домаћина, министра иностраних послова Шпаније Жозепа Борела.

На Четвртом регионалном форуму Уније за Медитеран учествовало је више од 30 министара иностраних послова.