ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/10/2019

ТРАМПУ УКАЗАТИ ДА ЈЕ ЗБОГ КЛИНТОНОВИХ ТЕРОРИЗАМ ОВЛАДАО КОСMETOM

 

БЕОГРАД, 13. ОКТОБРА /СРНА/ - Српски лобиста у САД Дејвид Вујић сматра да су чланови породице Клинтон криви што су терористичке организације овладале Косовом и Метохијом, те да америчком предсједнику Дoналду Трампу треба указати на то.

 

Вујић сматра да то може само помоћи у политичком рјешавању овог најважнијег националног питања.

"Заједнички именитељ српских несрећа последњих деценија је породица Клинтон. Актуелног америчког председника Доналда Tрампа на све начине и изнова треба да подсећамо на то јер и сам има великих проблема због њихове политичке заоставштине", рекао је Вујић за "Вечерње новости".

Он је навео да су Клинтонови активно учествовали у демонизовању српског народа, а њихова политика према Србима је резултирала етничким чишћењем стотина хиљада Срба из Крајине, БиХ и са Космета.

"Подржавали су плаћенике Бин Ладена, заједничког непријатеља Америке и Србије. Они сада живе потпуно мирно у комфору, без трунке кајања. Указивање Tрампу да су Клинтонови криви што су терористичке организације овладале српском светом земљом Косовом може нам само помоћи у политичком решавању овог за нас најважнијег националног питања", навео је Вујић.

Он је рекао да би озбиљан покушај српске заједнице у САД, у сарадњи са Србијом, да се улога породице Клинтон у страдању Срба постави пред америчке судове задобила озбиљну пажњу Tрампа.

"Tакав један правни процес у САД, који би директно повезао Клинтонове и Косово, у перспективи би утицао на решавање кризе око српске покрајине", истакао је Вујић.

Он је додао да је администрација у Вашингтону, дијелом и заслугом српских угледних људи, најзад препознала малигни утицај албанских лобиста на Капитолу.

"И државни секретар Мајк Помпео недавно је јавно и оштро упозорио председника Конгресног одбора за спољне послове Елиота Енгела, да престане да притиска, застрашује и малтретира дипломатско особље САД косовским лобистичким причама", додаје Вујић.

Он је истакао да Србију у Вашингтону промовише мала група волонтера и професионалаца, уз неколико бивших и активних републиканаца из Конгреса, који заступају српске интерсе, прије свега из личног осјећаја правде и истине.

"Мана нашег народа је што верујемо да је истина очигледна и да је као такву не треба доказивати. Морамо сваког дана инсистирати на тражењу `кривца` за своју несрећу", рекао је Вујић, који је био један од седморице инжењера српске националности који су учествовали у мисији "Аполо" - слања човјека на Мјесец.