ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/10/2019

ПРИШТИНА ПРИПРЕМА МАНИПУЛАЦИЈУ СРПСКИМ ГЛАСОВИМА

 

БЕОГРАД, 13. ОКТОБРА /СРНА/ - Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију упозорила је да се припрема манипулација српским гласовима на Косову и Метохији са намјером да се пошто-пото у приштински парламент, мимо воље српског народа, угура неки "Куртијев Србин", рекао је директор Канцеларије Марко Ђурић.

 

"Из овога цео свет треба да види какви се шовинисти и лудаци у Приштини баве политиком. Све се ово ради да би се Срби још једном лажно оптужили и изложили мржњи, са циљем да се из понора изборне катастрофе извуку Рада Трајковић и други Куртијеви кандидати", навео је Ђурић у саопштењу.

Он је навео да ће о овој срамоти бити информисан читав свијет и да се грдно вара свако ко мисли да ово политичко разбојништво и мангупирање може да прође, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Према његовим ријечима, бизарно је каквим се триковима Приштина служи како би у овој шовинистичкој фарси срушила изборни резулатат Српске листе.

"Поручујемо свима који мисле да прекрајање изборне воље српског народа може остати без последица да још једном промисле, јер фингирање тровања, које подсећа на догађај из 1990. године, јесте брутални пример изругивања демократији и људским правима", навео је Ђурић.

Он је напоменуо да се из "пропагандних кухиња у Приштини" јавност на Косову и Метохији данима припрема за некакав "велеобрт" приликом бројања гласова из централне Србије, па су данас, на перверзан и бизаран начин, учинили први корак ка потпуном укидању права Срба на слободну политичку вољу.

"Не улазећи у то да ли су албански чланови приштинске Централне изборне комисије одглумили алергију, или су добили `шовинијазу` услед психосоматске реакције на присуство представника Српске листе, упозоравамо политичке актере у Приштини и њихове саветнике да се не играју са стабилношћу региона", истакао је Ђурић.

У Центру за бројање гласова Централне изборне комисије у Приштини прекинут је процес бројања гласова који су стигли из Србије због због тога што су, како тврди "Газета експрес", чланови Комисије добили алергију на кожи након контакта са ковертама.