ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/10/2019

СРПСКА ЛИСTА: У TОКУ ПОКУШАЈ КРАЂЕ ГЛАСОВА ИЗ ЦЕНTРАЛНЕ СРБИЈЕ

 

ПРИШTИНА, 13. ОКTОБРА /СРНА/ - Српска листа саопштила је да је у Приштини у току покушај крађе гласова пристиглих из централне Србије у корист Ненада Рашића, Слободана Петровића, Раде Трајковић, Александра Јаблановића и осталих послушних Срба, те је од међународних представника затражила да спријечи шовинистичку фарсу о наводном тровању Албанаца.

 

Из Српске листе су навели да је члан ове листе Стеван Веселиновић, заједно са осталим српским посматрачима, уз примјену силе истјеран из зграде након што су се албански чланови изборне комисије, користећи изговор да коверте са српским гласовима из централне Србије имају "чудан мирис", напрасно почели да пренемажу како су отровани.

Српски посматрачи у просторији нису осјетили никакав мирис нити имали било какав здравствени проблем, додају из Српске листе.

Предсједник Српске листе Горан Ракић поручио је да неће прихватити да било ко манипулише гласовима и мимо воље грађана инсталира Албанцима подобне Србе, те захтијева од свих међународних фактора да спријече шовинистичку фарсу и крађу којом Приштина обесмишљава учешће Срба у овом процесу.

Српска листа истиче да је шовинистичка фарса изведена око 11.00 часова у режији албанских политичких партија, уз асистентицију косовске полиције, чланова Централне изборне комисије и осталих косовских институција.

Они су се оглушили на захтјев Веселиновића да остане уз материјал, већ су га заједно са другим српским посматрачима истјерали не из просторије у којој су гласачки листићи већ из зграде.

Из ове политичке апртије Срба подсјећају и на раније догађаје када су исценирана наводна тровања Албанаца.

"Пред очима хиљада међународних представника, посматрача изборног процеса из САД, ЕУ, Немачке, Британије и осталих у току је крађа гласова српског народа с циљем прекрајања изборне воље, са намером да се у парламент у Приштини силом, уз крађу и кршење свих закона, убаце подобни Срби, послушници Приштине", упозоравају из Српске листе.

Медији на албанском језику данас су објавили да су се јуче у једном хотелу у Приштини састали кандидат за косовског премијера Аљбин Курти са носиоцем листе "Слобода" Ненадом Рашићем.

Тиме је, како су навели, Курти почео консултације са представницима Срба "који признају независност Косова" о формирању нове привремене владе у Приштини.

Ванредни парламентарни избори на Косову и Метохији одржани су у недјељу, 6. октобра. Српска листа свих десет посланичких мјеста резервисаних за Србе у скупштини самопроглашеног Косова.