ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/10/2019

ВИШКОВИЋУ УРУЧЕНА ПОВЕЉА ОПШТИНЕ

 

СРБАЦ, 13. ОКТОБРА /СРНА/ - У Српцу је вечерас, поводом Дана и славе општине - Покрова Пресвете Богородице, одржана свечана академија којој је присуствовао и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић коме је уручена повеља као знак захвалности за допринос развоју ове локалне заједнице и подршку у кризним ситуацијама.

 

Вишковићу је повеља општине уручена и као израз захвалности за одличну сарадњу коју Србац има са Владом Српске.

Премијер Вишковић је истакао да је од 2006. године у ову локалну заједницу по разним основама, у различите пројекте, уложено око 100 милиона КМ из средстава Инвестиционо-развојне банке и Владе Српске, што се, како је навео, види на сваком кораку.

Вишковић рекао новинарима да ова, као и све друге локалне заједнице, имају пажњу Владе и да ће тако бити и у наредном периоду, у општини Србац кроз подршку пројектима усмјереним на побољшање живота становника.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић рекао је да су у току или су у плану бројне значајне инвестиције у инфраструктурне пројекте, који ће бити реализовани уз подршку Владе, те навео реконструкцију пута од Црнаје до Шешковца у склопу прикључне мреже за ауто-пут "9. Јануар".

"То за нас има немјерљив значај, нарочито за мјештане села која гравитирају том подручју", рекао је Драгосављевић.

Он је објаснио да је реконструкција овог пута у завршној фази и да треба око 15 дана да та инвестиција буде завршена.

"У току је реконструкција и водопривредних објеката, односно врбаско-савског насипа, који подразумијева вишемилионски пројекат реконструкције црпних станица", прецизирао је Драгосављевић.

Он је истакао да је и обиљежавање Дана и славе општине прилика да се ојача јединство, да се окупе и заједно боре за просперитет општине.

Драгосављевић је напоменуо да је свечана акдемија дио активности организованих поводом 14. октобра и додао да је јуче служен парастос за погинуле борце, те положени вијенци на централно спомен-обиљежје, а да је за сутра, на сам празник, заказана свечана литија и славски обред.

Академији су присуствовали потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић, министар финансија Републике Српске Зора Видовић, шеф представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић, свештенство и бројни други гости.