ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/10/2019

ЗА ДАНАС ЗАКАЗАНА СЈЕДНИЦА

 

САРАЈЕВО, 15. ОКТОБРА /СРНА/ - Сједница Савјета министара у техничком мандату, чије је одржавање претходно одгођено због непостојања кворума за рад и одлучивање, заказана је за данас у Сарајеву.

 

На предложеном дневном реду су материјали Министарства безбједности у Савјету министара у техничком мандату, који се односе на стање у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната.

Материјале чине информације са свеобухватним планом мјера и активностима за ефикасно управљање мигрантском кризом, о стању у области миграција у вези са повећаним приливом миграната у БиХ, о стању у области миграција за јун, јул и август, те приједлог споразума о пружању помоћи и оперативној сарадњи у надзору границе, најављено је из Савјета министара.

На дневном реду је и више нацрта одлука о ратификацији међународних уговора, међу којима је и протокол о одређивању тромеђне граничне тачке између БиХ, Црне Горе и Србије и меморандума о разумијевању између Хрватске, БиХ и Црне Горе о спровођењу "Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње између Хрватске, БиХ и Црне Горе 2014-2020".

Министри би требало да разматрају и приједлог одлуке о именовању комисије за куповину објекта за смјештај дипломатско-конзуларног представништва БиХ у Подгорици, те информацију о раду у прошлој години Заједничког комитета за расподјелу дипломатско-конзуларне имовине бивше СФРЈ, закључно са априлом.

На приједлог Министарства одбране у Савјету министара у техничком мандату, на сједници ће се наћи и информација о годишњем плану обуке и вјежби припадника и јединица Оружаних снага БиХ у иностранству за 2020. годину.

На сједници ће бити разматран и извјештај о раду представника БиХ именованих у састав мјешовите комисије за праћење спровођења споразума Савјета министара и Владе Црне Горе о граничним прелазима за међународни промет и споразума Савјета министара и Владе Црне Горе о граничним прелазима за погранични промет за период од 16. октобра прошле до 16. априла ове године.

Биће разматран и извјештај о раду Комисије за НАТО интеграциони процес БиХ за период од 1. децембра 2018. до 1. јула ове године.

На дневном реду је и извјештај о спроведеној процедури по јавном огласу за избор и именовање генералног директора и два замјеника генералног директора у Дирекцији за цивилно ваздухопловство БиХ и приједлог правилника о унутрашњој организацији Завода за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ.

Због одсуства шест министара, 3. октобра сједница Савјета министара у техничком мандату прекинута је убрзо након што је почела и потом одгођена за данас.

На телефонској сједници, која је одржана истог дана, донесена је одлука о привременом финансирању институција БиХ и међународних обавеза БиХ за период од октобра до децембра у износу од 237.500.000 КМ.

Почетак данашње сједнице заказан је за 12.00 часова.