ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија14/10/2019

ГУВЕРНЕР НБС У ВАШИНГТОНУ

 

БЕОГРАД, 14. ОКТОБРА /СРНА/ - Делегација Србије у Вашингтону присуствује Годишњој скупштини Међународног монетарног фонда /ММФ/ и Групације Свјетске банке, од данас до 20. октобра.

 

Главне теме на Годишњој скупштини биће изгледи свјетске економије, кретања на свјетским финансијским тржиштима и кључни изазови економских политика, а предвиђено је и да генерални директор ММФ-а представи Програм глобалне политике.

Делегацију Србије предводи гувернер Народне банке Србије /НБС/ и гувернер Србије у ММФ-у Јоргованка Табаковић, саопштено је из НБС-а.

Делегација Србије разговараће с руководством ММФ-а о актуелним и очекиваним макроекономским кретањима у Србији у оквиру економског програма који је подржан Инструментом за координацију политике.

С представницима Свјетске банке биће разговарано о реализацији одобрених пројеката у оквиру програма сарадње с Србијом - Стратешки оквир за партнерство од 2016. до 2020, као и о сарадњи у наредном периоду, навела је НБС.

Током одржавања Годишње скупштине организован је и низ састанака делегације Србије, коју чине представници НБС-а и Министарства финансија Србије, с представницима других финансијских институција и потенцијалним инвеститорима.

Осим пленарног засједања Одбора гувернера ММФ-а и засједања Одбора гувернера Групације Свјетске банке биће одржани и састанци савјетодавних органа ових институција - Међународног монетарног и финансијског комитета и Заједничког комитета за развој.