ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија15/10/2019

ВИДОВИЋ: РАДИ СЕ НА ПОВЕЋАЊУ ПЛАТА

 

САРАЈЕВО, 15. ОКТОБРА /СРНА/ - Министар финансија Републике Српске Зора Видовић изјавила је данас да се у Републици Српској ради на повећању плата.

 

"Имамо одређене прорачуне који говоре колико је то увећање буџета за идућу годину", рекла је Видовићева новинарима у Сарајеву.

Према њеним ријечима, свака влада на крају године доноси програм реформи за наредни период, тако и Влада Републике Српске конципира тај документ и буџет за идућу годину.

Одговарајући на питања новинара, Видовићева је истакла да Влада Републике Српске није разматрала евентулану приватизацију "Електропривреде" и да то није тема за ову институцију извршне власти.

Када је у питању повећање ПДВ-а, Видовићева је рекла да Влада Српске не може да доноси одлуке о томе, да се тај закон доноси на нивоу БиХ и да се о томе неће разговарати док не буде потпуно конституисана нова власт на нивоу БиХ.

Она је нагласила да владе Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ тренутно раде на приједлогу споразума како би убрзо ријешили проблем расподјеле прихода од ПДВ-а.

На питање колико ФБиХ дугује Српској по основу ПДВ-а, Видовићева је рекла да свако има своју рачуницу и да би се, да није тога, до сада усагласили.

Она је изразила наду да ће се у наредном периоду усагласити.

Видовићева није жељела да говори о конкретним цифрама, додајући да се нада да ће се Република Српска и ФБиХ договорити око тога и да ће реално утврдити стање како више не би било међусобних тужби, што штети и једном и другом буџету.