ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/10/2019

ШАРОВИЋ: ЗА МЕНЕ НИЈЕ ПРОБЛЕМ ДОСТИЋИ 22 ПОСЛАНИКА

 

САРАЈЕВО, 15. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је данас да ако он крене да преговара са СДА за њега није проблем да достигне 22 посланика у Парламентарној скупштини БиХ.

 

"Ако би се то догодило, рекли би да то није легитимно. Савјет министара конституише и саставља онај ко може и није то морално питање или питање ко заслужује да буде у Савјету министара", рекао је Шаровић новинарима у Сарајеву.

Према његовим ријечима, са СДА већ годину дана преговара СНСД и њен предсједник Милорад Додик, а не он.

"Ако им је то тако мрско, и ако мисле да је то издајнички, нека престану да преговарају. Зашто би било у реду да они преговарају, а ја да не преговарам", рекао је Шаровић, који је и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара у техничком мандату.

Он је нагласио да због неформирања власти у БиХ највише трпе привредници и да се тим проблемом "не баве они који још нису формирали власт".

"Штета је свакодневна. Мислим да су развој друштва, инвестиције и економија најважнија питања за БиХ", рекао је Шаровић, додајући да су сва друга питања у другом или трећем приоритету.

Када је ријеч о данашњој телефонској сједници Савјета министара, Шаровић је рекао да би било боље да су министри били на сједници, те изразио наду да таквих сједница убудуће неће бити.