ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/10/2019

ВЕЛИКА ПОБЈЕДА БЕОГРАДА И МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА

 

БЕОГРАД, 15. ОКТОБРА /СРНА/ - Министaр унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас у Чилеу да повлачење апликације Приштине за чланство у Интерполу представља велику побједу Србије и међународног права.

 

"Захваљујући томе што је највећи број држава чланица Генералне скупштине Интерпола донео одлуку да не подржи апликацију приштинских институција, захтев Приштине да буде део Интерпола повучен је непосредно пред седницу Генералне скупштине", појаснио је Стефановић.

Стефановић, који предводи делегацију Србије на 88. Генералној скупштини Интерпола у Сантјагу, истакао је да је ово значајна дипломатска побједа Србије, али и побједа међународног права, полиције и свих држава које су говориле у прилог томе да се не смије дозволити политизација Интерпола.

Он је захвалио свим људима из српског тима, из министарстава унутрашњих и спољних послова Србије, Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, као и свима који су у претходних годину дана неуморно радили и помогли да дође до оваквог исхода.

Стефановић је захвалио и свим државама које су заједно са Србијом биле при ставу заштите међународног права и онима које су заједно са Београдом лобирале да резултат буде овака, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

"Хвала грађанима Србије који су нас подржали и који су веровали у нашу делегацију. Хвала свима који су пружили подршку и који су довели до тога да резултат буде сјајан за нашу земљу", рекао је Стефановић.

Амбасади Србије у Паризу данас је достављена нота у којој Рамуш Харадинај повлачи захтјев за чланство самопроглашеног Косова у Интерполу, саопштио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.