ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија15/10/2019

ФОРМИРАЊЕ ВЛАСТИ НА СВИМ НИВОИМА ПРЕДУСЛОВ ЗА ЊЕМАЧКУ ПОДРШКУ

 

САРАЈЕВО, 15. ОКТОБРА /СРНА/ - Амбасадор Њемачке у БиХ Маргрет Уебер поручила је данас на састанку са премијером Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадилом Новалићем у Сарајеву да је предуслов за њемачку подршку БиХ, формирање власти на свим нивоима и спровођење реформи.

 

Уеберова је током наступне посјете истакла да је веома мало земаља у ЕУ, па и у свијету, са којим Њемачка има тако блиске везе као са БиХ, саопштено је из Владе ФБиХ.

Она је навела да је са њемачке тачке гледишта, за БиХ важно да напредује ка ЕУ.

"Знате сигурно да увијек можете уживати у подршци Њемачке, али постоје критеријуми које је БиХ обавезна да испуни, а то је да се грађанима пружи могућност напредовања. Први предуслов за то је формирање власти на свим нивоима, а други спровођење реформи", рекла је Уеберова.

Новалић је истакао да БиХ у сваком погледу највише сарађује са Њемачком, те да очекује да ће та сарадња бити настављена и убудуће.

Он је упознао гошћу о недавно усвојеним заједничким социјално-економским реформама за период 2019-2022. година, те да је сагласност на документ дала и међународна заједница.

Новалић је Уеберову информисао и о важности сета фискалних закона које је Влада ФБиХ недавно упутила у парламентарну процедуру.