ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија16/10/2019

У ПОНУДИ 350 РАДНИХ МЈЕСТА

 

БАЊАЛУКА, 16. ОКТОБРА /СРНА/ - У Бањалуци је данас отворен Сајам запошљавања "БЛ 2019", на којем ће око 50 привредних субјеката посјетиоцима понудити око 350 радних мјеста из различитих сектора.

 

Сајам запошљавања, који организује Градска развојна агенција у сарадњи са бањалучком филијалом Завода за запошљавање Републике Српске, отворен је у Спортској дворани "Центар" до 18.00 часова.

Директор Градске развојне агенције Марио Милановић рекао је да се ова агенција труди да сваке године понуди све већи број послова, те да буду обухваћене све области пословања.

"Циљ нам је да повежемо послодавце који траже радну снагу са онима који траже посао, али и да младима омогућимо да на једном мјесту виде који су то профили тражени на тржишту рада, те да се у складу са тим можда и преквалификују", рекао је Милановић новинарима.

Он је навео да се на сајму нуде послови из дрвопређивачаког, прехрамбеног и металског сектора, затим индустрије текстила, коже и обуће, услужних дјелатности, али и банкарског и здравственог сектора.

Осим понуде послова, додао је он, у оквиру Сајма биће одржане и четири панел-дискусије које ће се односити на промоцију креативне индустрије.

Према његовим ријечима, на панелима ће бити обрађене теме "Култура и креативна индустрија", "Умјетност као покретач друштва", "Како од себе направити бренд" и "Од хобија до бизниса".

Директор продаје Штамаприје "Атлантик ББ" Бојана Радић рекла је да константно теже технолошком и усавршавању радне снаге у компанији.

"Нудимо радна мјеста која су нам дефицитарна, а то је кадар у процесу производње, требају нам радници на великим штампарским машинама, као и радници у процесу дораде", додала је Радићева.

Она је истакла да је компанија, због мањка радне снаге, спремна на договор о висини плате, као и на стварање могућности напредовања у послу, те да се у складу с тим повећа и плата.

Бојан Драгишић из Креативне агенције "Плеј тим" Бањалука рекао је да је у креативној индустрији све већа потреба за радном снагом, те да се у Агенцији труде да организују едукацију младих који имају креативни потенцијал.

"Тренутно смо у потрази за монтажером, графичким дизајнером, те кадром за видео-анимацију. Увијек смо расположени за нове људе, који су спремни да уче и стварају, нарочито јер су млади код нас веома креативни, те им треба пружити прилику да свој потенцијал покажу и обликују", додао је Драгишић.

Директор Установе за стручно образовање одраслих Бањалука Зоран Вуковић рекао је да ова установа тренутно има активних 28 врста обука, између осталог у области прераде дрвета и метала.