ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана17/10/2019

ДАНАС О НАЦРТУ ЗАКОНА О ЈАВНО-ПРИВАТНОМ ПАРТНЕРСТВУ

 

БАЊАЛУКА, 17. ОКТОБРА /СРНА/ - Влада Републике Српске данас ће на сједници, која ће бити одржана у Источном Сарајеву, разматрати, између осталог, Нацрт закона о јавно-приватном партнерству у Српској и Приједлог стратегије за борбу против сајбер криминалитета од 2020. до 2024. године.

 

На предложеном дневном реду је и информација о реализацији активности на реконструкцији, доградњи/изградњи и опремању Техничко-економског блока Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци, са приједлогом закључка, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Влада ће разматрати и информације о пројекту "Отворени регионални фонд за југоисточну Европу - Имплементација споразума за биодиверзитет", са приједлогом закључка, те о потреби привременог одгађања наплате пореских обавеза бањалучком Женском кошаркашком клубу "Орлови", као и Фудбалском клубу "Радник" из Бијељине.

Предвиђено је разматрање приједлога одлуке о давању сагласности Министарству саобраћаја и веза на план утрошка 2.321.206 КМ за период од 1. јануара до 31. октобра ове године, а Министарству привреде и предузетништва на план утрошка 1.400.000 КМ од 1. јануара до 31. децембра.

На дневном реду је приједлог одлуке о утврђивању услова за продужење рока на који је додијељена концесија за кориштење пољопривредног земљишта у својини Републике Српске привредном друштву "ЗП комерц" Вршани, те приједлог одлуке о утврђивању општег интереса у сврху изградње моста на ријеци Пливи у општини Језеро.

Предвиђено је и разматрање приједлога рјешења о одобрењу реалокације средстава од укупно од 82.710 КМ између институција правосуђа за период 1. јануара - 31. октобра, те приједлога мишљења на Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о регистру запослених код корисника буџетских средстава Републике Српске.

Након сједнице, која ће бити одржана у сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву са почетком у 11.00 часова, биће објављено саопштење, а у 12.30 часова биће одржана конференција за новинаре.

Сниматељима и фотографима биће омогућено снимање кадрова на почетку сједнице.