ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија17/10/2019

ПОЗИТИВАН ПОСЛОВНИ РЕЗУЛТАТ ОД ОКО 687.000 КМ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 17. ОКТОБРА /СРНА/ - У сарадњи са Владом Републике Српске и ресорним министарством, предузеће "Шуме Републике Српске" успјело је у протеклих девет мјесеци да оствари позитиван финансијски пословни резултат у износу од око 687.000 КМ, изјавио је вршилац дужности директора овог предузећа Славен Гојковић.

 

Након састанка са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем у Источном Сарајеву, Гојковић је рекао да је у поменутом периоду пет шумских газдинстава успјело да изађе из негативног резултата у позитиван и додао да је шумарска кућа "Огњиште" пословала негативно.

"Ријеч је о угоститељском објекту који тек од децембра поново почиње са радом, тако да ће се тај негативни резултат исправити", рекао је директор "Шума" новинарима, наводећи да је опредјељење и Владе Републике Српске и предузећа да се настави са мјерама које су раније предузете у овој фирми.

Он је рекао да у зависности од пословања шумског газдинства, ниједан директор неће бити поштеђен смјене и додао да тамо гдје се изврши смјена кадра, ради се контрола пословања, а у укључује се и Министарство унутрашњих послова Републике Српске које такође врши контролу.

Према његовим ријечима, гдје се утврди кривична одговорност, биће поднесена и кривична пријава.

Гојковић је рекао да је у протеклих шест мјесеци 11 шумских газдинстава пословало негативно, а да је у задња три мјесеца њих осам кренуло ка позитивном резултату, док су три шумска газдинства показала још већи негативни резултат.

"У прошлом периоду већ су извршене неке смјене, а нови директори нису могли ни интервенисати за овај кратки период. Имамо назнаке да се ту поправља стање и да је већ једно газдинство из негативног резултата прешло у позитивно"", нагласио је Гојковић.

Према његовим ријечима, пет шумских газдинстава је из негативног пословања прешло у позитивно, а неки од њих су чак добро пословали.

"Највећи исказан негативни резултат је Шумско газдинство 'Оштрељ-Дринићи'", рекао је Гојковић, додавши да је у том газдинству именован нови директор.

Он је позвао физичка лица која тврде да запослени у "Шумама Српске" сијеку њихову шуму да то пријаве овом предузећу да би се испитала истинитост тих навода и евентуално казнили починици бесправне сјече, а физичка лица обештетила.