ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/10/2019

МЛАДИ ДА СЕ ДРЖЕ ЈЕВАНЂЕЉСКЕ НАУКЕ И ДА НЕ СТРАХУЈУ ОД БРАКА

 

НОВИ ГРАД, 17. ОКТОБРА /СРНА/ - Отац Стефан, игуман једног од фрушкогорских манастира Велика Ремета, поручио је вечерас младима у Новом Граду, на предавању "Млади у 21. вијеку", да се држе јеванђељске науке, те да их не буде страх да ступају у брак.

 

"Они се у данашње вријеме сусрећу са бројним проблемима, економским, стамбеним. Рјешење овоземаљских проблема могу наћи само ако се помире са собом и околностима у којима живе. Размишљају прво о послу, стану, каријери. Без брака, то на крају постаје испразно. Зато без страха треба да ступају у брак и на темељима брака да граде свој будући живот", поручио је отац Стефан.

Он је рекао да млад човјек, уколико се држи јеванђељске науке, има могућност да изабере вјечни живот умјесто да упадне у опасност.

"Поручујем им да се држе свете благословене науке која је гаранција у времену, простору и вјечности", рекао је отац Стефан.

Предавање "Млади у 21. вијеку" организовали су Новска парохија, општина Нови Град и Културно-образовни центар, а поводом 800 година аутокефалности Српске православне цркве.