ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика19/10/2019

ВУЧИЋ: СРПСКИ И РУСКИ НАРОД СНАГА ПРОТИВ ФАЛСИФИКОВАЊА ИСТОРИЈЕ

 

БЕОГРАД, 19. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да народи који су претрпјели ужасна старадња у Другом свјетском рату представљају снагу против фалсификовања историје.

 

Вучић је на заједничкој конференцији за новинаре са руским премијером Дмитријем Медведовим рекао да Русија и Србија имају изузетне пријатељске односе и да двије земље сарадњу развијају на начин да једни другима помажу у међународним институцијама.

"Чини ми се да после много сусрета са председником Руске Федерације Владимиром Путином и премијером Медведовим могу да кажем да су наши односи на највише ниову, да су пуни повјерења и уважавања ставова", рекао је Вучић у Београду.

Вучић је говорио и о трговинској размјени за коју је рекао да из године у годину расте, те да Србија има највећи извоз у Руску Федерацију, те истакао да су заинтересовани за наставак сарадње.

Он је захвалио Медведеву што је данас у посјети у Београду гдје се осјећа велика част што је руски премијер на прослави 75 година од ослобођења Београда.

Вучић је рекао да је задовољан што је и руски премијер данас примијетио напредак Војске Србије, чијем је приказу данас присуствовао на војном аеродрому у Батајници.