ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика19/10/2019

МЕДВЕДЕВ: НАРОДИ ИСТИНИТИ ТВОРЦИ ИСТОРИЈЕ

 

БЕОГРАД, 19. ОКТОБРА /СРНА/ - Руски премијер Дмитриј Медведев захвалио је Србији за позив да дође на обиљежавање 75 година од ослобођења Београда, те истакао како не идеализује државе већ да су народи истинити творци историје.

 

Медведев је на заједничкој конференцији за новинаре са предсједником Србије Александром Вучићем у Београду истакао да су овдје побиједили фашизам и ослободили Европу од концентрационих логора и ропства.

Он је истакао значај оваквих обиљежавања као што је данашњи, те поменуо омладину која је присуствовала полагању вијенаца.

Када је ријеч о Косову, Медведев је рекао да се став Русија заснива на Резолуцији 12 44 и да даје подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Говорећи о економским односима, руски премијер је истакао да данас потписани документи свједоче о развоју економије, те поменуо сферу жељезница.

Медведев је поменуо и нуклеарну технологију, те напоменуо да, ако се и у тој области потписују одређена документа, то онда говори о међусобном повјерењу.

Он је запазио да у Србији раде велике компаније и да доприносе њеном буџету, те навео примјер Нафтне индустрије Србије.

Медведев је додао да се током његове данашње посјете разговарало о Турском току, за који је рекао да ће створити пуно радних мјеста и пуно прихода.