ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво21/10/2019

КОНФЕРЕНЦИЈА О ОДГОВОРУ НА ДЕМОГРАФСКЕ ПРОМЈЕНЕ

 

САРАЈЕВО, 21. ОКТОБРА /СРНА/ - Дводневна конференција о теми "Популацијска динамика, људски капитал и одрживи развој у југоисточној Европи" почиње данас у Сарајеву.

 

Конференција ће окупити представнике власти, академске заједнице, цивилног друштва, УН и других међународних мултилатералних институција у југоисточној Европи како би разговарали о демографским трендовима као што су ниска стопа фертилитета, старења становништва и миграција, саопштено је из Популационог фонда Уједињених нација.

На скупу ће бити разговарано и о томе како ове изазове претворити у прилике за улагање у људски капитал, већу родну равноправност и обезбјеђивање поштовања права свих, укључујући и оне на маргинама.

Дискусија би требало да обезбиједи препоруке за земље региона за израду популацијских и социјалних политика које се темеље на доказима и људским правима, те за јачање регионалне сарадње на популацијској динамици и развоју људског капитала, наведено је у саопштењу.

Конференцију организује Популациони фонд УН у сарадњи са Министарством иностраних послова у техничком мандату БиХ, Савјетом за регионалну сарадњу и Економском комисијом УН за Европу.