ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура23/10/2019

ПРЕДСТАВЉАЊЕ НОВИХ ИЗДАЊА И ПРОМОЦИЈА ЗБОРНИКА РАДОВА

 

БАЊАЛУКА, 23. ОКТОБРА /СРНА/ - Академија наука и умјетности Републике Српске /АНУРС/ представиће своја нова издања на 64. Међународном београдском сајму књига.

 

АНУРС ће данас промовисати и Зборник радова "25 година Републике Српске-специјалне и паралелне везе", предсједника АНУРС Рајка Кузмановића, најављено је из ове институције.

На Београдском сајму биће промовисани и Зборник радова "Стање и перспективе развоја села у Републици Српској", о којем ће говорити потпредсједник АНУРС Васкрсија Јањић, те Зборник радова "Савремени материјали" и истоимени научни часопис, о којима ће говорити генерални секретар АНУРС Драгољуб Мирјанић.

На овој манифестацији биће промовисан и Зборник радова "Високо образовање - путеви и странпутице" и зборник радова "Настава историје у Републици Српској - стање и перспективе", о којима ће говорити Драго Бранковић.

Планирана је и промоција Зборника радова "Српска филозофија или филозофија код Срба" и књига аутора Алексе Бухе "Краћи филозофски и политички списи", о којој ће говорити аутор, те часопис "Грађа о прошлости Босне", о којем ће говорити професор Радивој Радић.

Промовисање зборника радова предвиђено је за 12.00 часова у сали "Иво Андрић".